Hästar

navbarbtn 

 

Eternal Ride är företaget med allt inom hästkrafter. Vi har anor från 1950-talet då min mor började med hästar och edan dess har hästarna tillhört vardagen och familjen. Min mor började som liten flicka rida en häst vid namn Capriol och hade henne som sin egen. Capriol kom att bli mycket betydande i vår avel. Min mor köpte på 80-talet Capriols dotter, Zingoalla, som är mormor till två av hästarna vi har idag. Jag själv är så gott som född på hästryggen och red långt innan jag kunde gå. I början av 80-talet köpte mina föräldrar, Lena Stenqvist och Rolf Carlsson, två Dartmoorponnyer. Det var Hisley Prospect, alias "Fred", och Springs Pheasant, alias "Titti", och detta kom att bli starten på ett rikstäckande avelsarbete med barnponnyn i spetsen. När vi barn under 90-talet började bli för stora sålde vi en stor del av stuteriet till Hans och Maria Zahlander på Stjärnsund Stuteri vilka på bästa sätt har fortsatt det vi hade startat.

För vår del fortsatte aveln och tävlandet med Svenska Ridponnyer där Salix Imagine, barnbarn till Capriol, gick i spetsen. Under senare hälften av 90-talet köpte vi våra tre första American Quarter Horses. En av dem är kvar idag, Vic´s Eternal Popcorn, och en av de andra, Doc´s Tivio Zan, är far till de andra två hästarna i stallet, Salix Ticket To Ride och Salix Lucy In The Sky With Diamonds.

Vi har varit verksamma inom de flesta discipliner och genrer inom hästar men i främsta rummet står westernridningen och aveln. Än idag är verksamheten bred men mest aktiv inom Reining, Cowhorse, Freestyle Reining och frihetsdressyr. I stallet finns för dagen tre hästar, se närmare presentation under respektive häst.

Har Ni en häst/ponny som Ni vill ha hjälp med vänligen kontakta oss!
 

zan12

Copyright © 2008 EternalRide.com, Josefine Stenqvist +46 73 342 31 81, josefine@eternalride.com